Zásady ochrany soukromí

Stránku https://denemarkova.eu vlastní a provozuje PhDr. Radka Denemarková, Kolbenova 650, 190 00 Praha 9, Česká republika, IČO 44705603.

Tento dokument vysvětluje:

  • jak a proč shromažďujeme informace od našich uživatelů, jak je používáme a jak se k nim můžete dostat nebo je měnit;
  • proč a jak používáme soubory cookies a jakým způsobem je můžete kontrolovat.

Pokud máte s těmito Zásadami ochrany osobních údajů nějaký problém nebo se chcete na něco zeptat, kontaktujte nás.

Platnost: 7. listopad 2018 | Archivované verze | Stáhnout PDF

 

Obsah

Shrnutí

Snažíme se respektovat a chránit vaše soukromí a osobní údaje.

Ochrana osobních údajů

Když se na této webové stránce přihlásíte k odběru našeho newsletteru (prostřednictvím registračního formuláře) nebo nám zašlete e-mail (prostřednictvím kontaktního formuláře), odesíláte osobní údaje. Poskytnutím vašich osobních údajů souhlasíte s postupy pro zpracování informací popsanými v těchto zásadách ochrany osobních údajů.

Jako subjekt údajů můžete svůj souhlas kdykoli odvolat a uplatnit další vaše práva.

Soubory cookies

Aby tento web fungoval, umisťujeme někdy v zařízení malé datové soubory, kterým se říká cookies. Dělá to většina webových stránek.

Soubory cookies na těchto webových stránkách nesbírají informace, které vás identifikují jako jednotlivce.

Některé soubory cookies jsou nezbytné pro správné fungování tohoto webu. Proto jsou vždy aktivní.

Některé soubory cookies umožňují webové stránce pamatovat si volby, které učiníte, s cílem zlepšit funkčnost webových stránek. Povolení těchto souborů cookies není pro webové stránky nezbytně nutné, ale poskytne vám lepší zážitek z prohlížení. Tyto soubory cookies můžete smazat nebo zablokovat, ale pokud tak učiníte, některé funkce tohoto webu nemusí naplnit Vaše očekávání.

Tato webová stránka nepoužívá žádné sledovací soubory cookies nebo cookies pro cílenou reklamu / reklamní cookies.

I. Ochrana osobních údajů

Když se na této webové stránce přihlásíte k odběru newsletteru (prostřednictvím registračního formuláře) nebo nám zašlete e-mail (prostřednictvím kontaktního formuláře), odesíláte osobní údaje. Poskytnutím vašich osobních údajů souhlasíte s postupy pro zpracování informací popsanými v těchto zásadách ochrany osobních údajů.

Jako subjekt údajů můžete svůj souhlas kdykoli odvolat a uplatnit vaše další práva.

Oceňujeme Vaši důvěru, kterou jste projevili poskytnutím Vašich osobních údajů. Jako správce údajů jsme se zavázali uchovávat všechny vaše osobní údaje v bezpečí a chránit je. Informace, které nám poskytnete, budou použity pouze pro účely uvedené v tomto dokumentu.

Připojení na tomto webu je zabezpečené certifikátem SSL. To znamená, že informace, které prostřednictvím webu odešlete nebo obdržíte, jsou soukromé. Nicméně doporučujeme, abyste byli obezřetní: I když se zobrazí zelená ikona zámku, buďte při sdílení soukromých informací opatrní. Podívejte se na panel s adresou, abyste se ujistili, že jste na webové stránce, kterou jste chtěli navštívit.

Jaká máte jako subjekt údajů práva

Seznamte se prosím s vašimi právy subjektu údajů definovanými v GDPR (obecné nařízení o ochraně údajů):

1. Právo být zapomenut (známé také jako „právo na výmaz“)

Toto právo opravňuje k tomu, aby správce údajů vymazal vaše osobní údaje ze svých systémů a zastavil další šíření údajů nebo zpracování dat.

2. Právo na přístup

Právo získat od správce údajů potvrzení, zda osobní údaje, které se vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, kde a za jakým účelem, a zároveň právo zobrazit ty osobní údaje, které o vás příslušná společnost má.

3. Právo na přenositelnost

Právo získat osobní údaje, které se vás týkají, a předat je jinému správci.

4. Právo na opravu

Právo, aby správce bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se vás týkají.

5. Právo podat stížnost

Právo každého subjektu údajů podat stížnost u jediného dozorového úřadu.

6. Právo na odvolání souhlasu

Právo odvolat souhlas stejně snadným způsobem, jakým byl udělen. Souhlas musí být jasně odlišitelný od jiných skutečností, srozumitelný a snadno přístupný za použití jasných a jednoduchých jazykových prostředků.

Pokud zjistíte, že naše odpovědi na některé vaše požadavky týkající se zpracování osobních údajů nejsou uspokojivé, můžete kontaktovat dozorový orgán v České republice: Úřad pro ochranu osobních údajů.

Přihlášení k odběru newsletteru

Návštěvníci webových stránek mají možnost přihlásit se k odběru našeho newsletteru prostřednictvím registračního formuláře na stránce Newsletter. (Formulář může být umístěn také v miniaplikaci v zápatí nebo postranním panelu.)

Newsletter je zasílán prostřednictvím platformy MailChimp, která zajišťuje vysokou úroveň ochrany osobních údajů a zabezpečení. Další informace: Zásady ochrany soukromí služby MailChimp

1. Informace, které shromažďujeme

Získáváme osobní informace (e-mailovou adresu), které jste předali prostřednictvím registračního formuláře. Tyto informace můžete upravit prostřednictvím odkazu „aktualizovat osobní preference“ v zápatí našich e-mailových zpráv s newsletterem.

Při prohlížení e-mailové kampaně, kterou od nás obdržíte, může služba MailChimp automaticky shromažďovat informace o vašem zařízení a interakci s e-mailem (otevření e-mailu, kliknutí na odkazy). Ke shromažďování některých těchto informací používá MailChimp cookies a další technologie sledování. Další informace: Prohlášení služby MailChimp o souborech cookies

2. Použití údajů

Údaje jsou shromažďovány a zpracovávány výhradně za účelem zasílání newsletteru Radky Denemarkové. Analýza vaší interakce (otevření a kliknutí) nám pomáhá přizpůsobit obsah newsletteru a webových stránek vašim preferencím.

3. Jak dlouho jsou informace uloženy

Vaše údaje uchováváme, dokud máte o náš newsletter zájem. Když se z odběru newsletteru odhlásíte, vaše údaje budou smazány, pokud není jejich uložení po určitou dobu nevyhnutelné z důvodu zákonných povinností.

4. Jak můžete souhlas odvolat

Pokud si to rozmyslíte, můžete se kdykoli z odběru newsletteru odhlásit kliknutím na odkaz „odhlásit se z odběru“ v zápatí našich e-mailových zpráv nebo nás kontaktujete prostřednictvím kontaktního formuláře.

5. Jaká jsou vaše další práva

Máte právo na kopii údajů (právo na přístup k osobním údajům) a další základní práva v oblasti ochrany údajů, jako jsou práva na přístup, opravu, vymazání, omezení nebo vznesení námitky (viz úplný seznam práv).

6. S kým sdílíme údaje

Vaše osobní údaje jsou uloženy na serveru provozovaném společností MailChimp – poskytovatelem služeb, který je autorizovaným zpracovatelem dat. Služba MailChimp shromažďuje a zpracovává údaje v našem zastoupení podle našich pokynů. Jako správce údajů si ponecháváme plná práva na sběr, uchovávání, vymazání našich údajů a přístup k nim v libovolném čase. Údaje na serveru MailChimp se řídí podmínkami naší smlouvy s nimi.

Vaše osobní údaje nesdílíme s žádnou třetí stranou.

Odeslání e-mailů

Návštěvníci webových stránek mají možnost odeslat email prostřednictvím kontaktního formuláře na stránce Kontakt.

1. 1. Informace, které shromažďujeme

Získáváme osobní informace (plné jméno a e-mailovou adresu), které jste předali prostřednictvím kontaktního formuláře.

E-mail nelze odeslat bez platné e-mailové adresy odesílatele. Plné jméno je vyžadováno proto, abychom věděli, s kým komunikujeme.

2. Použití údajů

Vaše informace používáme pouze k tomu, abychom mohli odpovědět na váš e-mail. Vaše osobní údaje nikdy nebudeme sdílet s žádnou třetí stranou.

3. Jak dlouho jsou informace uloženy

Váš e-mail je uchováván v našem e-mailovém archivu po dobu neurčitou, pokud nevyžadujete jeho vymazání.

4. Jak můžete souhlas odvolat

O smazání osobních údajů můžete požádat prostřednictvím kontaktního formuláře na stránce Kontakt. Vaše informace trvale vymažeme z naší databáze.

5. Jaká jsou vaše další práva

Máte právo na kopii údajů (právo na přístup k osobním údajům) a další základní práva v oblasti ochrany údajů, jako jsou práva na přístup, opravu, vymazání, omezení nebo vznesení námitky (viz úplný seznam práv).

6. S kým sdílíme údaje

Vaše osobní údaje nesdílíme s žádnou třetí stranou.

II. Soubory cookies

Aby tento web správně fungoval, umisťujeme někdy v zařízení malé datové soubory, kterým se říká cookies. Dělá to většina webových stránek.

Toto prohlášení je založeno na pokynech obsažených ve směrnici EU o soukromí a elektronických komunikacích ) uplatňované ve všech členských státech EU.

Obecné informace o souborech cookies

Co jsou to soubory cookies?

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které jsou staženy do vašeho zařízení při návštěvě webových stránek. Cookies jsou pak odeslány zpět na původní webové stránky při každé následující návštěvě nebo na jinou webovou stránku, která tento cookie rozpozná. Cookies jsou užitečné, protože umožňují webové stránce rozpoznat zařízení uživatele. Více informací o cookies najdete na: www.allaboutcookies.org a www.youronlinechoices.eu. Pro video o cookies navštivte: policies.google.com/technologies/cookies.

Soubory cookies plní spoustu různých úloh, například vám umožňují efektivní navigaci mezi stránkami, pamatují si vaše preference a obecně zlepšují uživatelskou zkušenost. Mohou také pomoci zajistit, aby se reklamy, které vidíte online, více týkaly vás a vašich zájmů.

Typy souborů cookies podle délky jejich života

1. Trvalé soubory cookies

Tyto soubory cookies zůstanou v zařízení uživatele po stanovenou dobu určenou v souboru cookie. Aktivují se pokaždé, když uživatel navštíví webové stránky, které vytvořily daný soubor cookie.

2. Relační soubory cookies

Tyto soubory cookies jsou dočasné. Umožňují provozovatelům webových stránek propojovat akce uživatele během relace prohlížeče. Relace prohlížeče se spustí, když uživatel otevře okno prohlížeče, a ukončí se při zavření okna prohlížeče. Jakmile prohlížeč zavřete, budou všechny relační soubory cookies smazány.

Typy souborů cookies podle přidružené domény

Ve výrazech „cookie první strany“ a „cookie třetí strany“ slovo „strana“ označuje doménu uvedenou v souboru cookie, tedy webovou stránku, která soubor cookie umisťuje.

1. Cookies první strany

Cookie první strany ukládá v počítači uživatele malé množství textu vytvořeného webovou stránkou, kterou uživatel navštěvuje.

2. Cookies třetí strany

Cookie třetí strany je soubor uložený na pevný disk uživatele webovou stránkou z jiné domény, než je ta, kterou uživatel navštěvuje.

Kategorie cookies podle jejich funkcí

Cookies používané na těchto webových stránkách byly roztříděny podle kategorií uvedených v ICC UK Cookie Guide. Seznam všech souborů cookies použitých na této webové stránce podle kategorií je uveden níže.

1. Nezbytně nutné cookies

Tyto soubory cookies jsou nezbytné pro to, abyste se mohli pohybovat po webu a používat jeho funkce, jako je například přístup do zabezpečených oblastí webu. Bez těchto cookies nelze poskytovat služby, které požadujete, jako jsou nákupní košíky, e-fakturace nebo odběr newsletteru.

Stručně: Tyto soubory cookies umožňují služby, které jste si výslovně vyžádali.

2. Funkční cookies

Tyto soubory cookies umožňují, aby si webové stránky pamatovaly volby, které uděláte (například uživatelské jméno, jazyk nebo oblast, ve které se nacházíte) a poskytovaly vylepšené a personalizované funkce. Webová stránka vám například může poskytnout místní zprávy o počasí nebo dopravní zprávy díky tomu, že do souboru cookie uloží oblast, ve které se právě nacházíte. Tyto soubory cookies lze také použít k zapamatování změn velikosti textu, písma a dalších částí webových stránek, které je možné si přizpůsobit. Mohou být také použity k poskytování služeb, které jste si vyžádali, jako je sledování videa nebo komentování blogu. Informace, které tyto soubory cookies shromažďují, mohou být anonymizovány a nemohou sledovat prohlížecí aktivitu na jiných webových stránkách.

Stručně: Tyto cookies si pamatují volby, které uděláte v zájmu zlepšení své uživatelské zkušenosti.

3. Výkonové soubory cookies

Tyto soubory cookies shromažďují informace o tom, jak návštěvníci webové stránky používají, například o tom, které stránky navštěvují nejčastěji, a zda z webových stránek dostávají chybové zprávy. Tyto soubory cookies neshromažďují informace, které identifikují návštěvníka. Všechny informace, které tyto cookies shromažďují, jsou agregované, a proto anonymní. Používají se pouze ke zlepšení fungování webu.

Stručně: Tyto soubory cookies shromažďují anonymní informace o navštívených stránkách.

4. Cookies pro cílenou reklamu nebo reklamní cookies

Tyto soubory cookies slouží k zobrazování reklam, které jsou pro vás a vaše zájmy relevantnější. Používají se také k omezení počtu zobrazení reklamní kampaně a pomáhají měřit efektivitu reklamních kampaní. Obvykle je umísťují reklamní sítě s povolením provozovatele webu. Pamatují si, že jste navštívili nějakou webovou stránku, a tuto informaci sdílí s jinými subjekty, jako jsou inzerenti. Poměrně často jsou cookies pro cílenou reklamu nebo reklamní cookies propojeny s funkcí webu, kterou poskytuje jiný subjekt.

Stručně: Tyto soubory cookies shromažďují informace o vašich zvycích při prohlížení, aby byla reklama relevantní pro vás a vaše zájmy.

Proč a jak používáme soubory cookies

Na tomto webu jsou soubory cookies používány pro následující účely:

  • Díky nezbytně nutným cookies funguje tento web správně.
  • Funkční cookies si pamatují vaše volby, například předvolby zobrazení (např. nastavení barev kontrastu a velikost písma), výběr jazyka, souhlas s cookies atd.
  • Některé funkční soubory cookies se používají ke zlepšení funkčnosti tohoto webu (např. optimalizace obrazu pro rychlejší načítání stránek) a opravu chyb.

Povolení funkčních souborů cookies není pro fungování této webové stránky nezbytně nutné, ale poskytne vám lepší zážitek z prohlížení. Tyto soubory cookies můžete smazat nebo zablokovat, ale pokud tak učiníte, některé funkce tohoto webu nemusí splňovat vaše očekávání.

Informace týkající se souborů cookies se nepoužívají k vaší identifikaci.

Pokud si přejete zkontrolovat, jaké soubory cookies jsou používány na tomto webu, můžete to snadno udělat zde: www.cookie-checker.com

Seznam souborů cookies používaných na těchto webových stránkách (podle kategorie)

1. Nezbytně nutné cookies

Tyto soubory cookie umožňují služby, které jste výslovně požadovali.

Cookie Účel Vypršení platnosti Doména
wp-protection Tyto soubory cookies slouží k ochraně webových stránek před škodlivými útoky. konec relace
(relační cookie)
denemarkova.eu
(první strana)
viewed_cookie_policy Slouží k zapamatování si toho, zda návštěvník „přijal“ zásady používaní cookies (tj. zda zvolil zavření záhlaví). 1 rok
(trvalé cookies)
denemarkova.eu
(první strana)

2. Funkční cookies

Tyto cookies si pamatují volby, které uděláte v zájmu zlepšení své uživatelské zkušenosti.

Cookie Účel Vypršení platnosti Doména
qtrans_front_language Tento soubor cookie používá zásuvný modul qTranslate-X k zobrazení webových stránek v jazyce nastaveném návštěvníkem. 1 rok
(trvalé cookies)
denemarkova.eu
(první strana)

3. Výkonové soubory cookies

Tyto soubory cookies shromažďují anonymní informace o navštívených stránkách.

Tato webová stránka nepoužívá žádné výkonové soubory cookies.

4. Cookies pro cílenou reklamu nebo reklamní cookies

Tyto soubory cookies shromažďují informace o vašich zvycích při prohlížení, aby byla reklama relevantní pro vás a vaše zájmy.

Tato webová stránka nepoužívá žádné soubory cookies pro cílenou reklamu / reklamní cookies.

Cookies třetí strany

Na tomto webu nepoužíváme žádné soubory cookies třetích stran.

Pokud však kliknete na zelenou ikonku zavřeného zámku vedle webové adresy v panelu s adresou vašeho prohlížeče, mohou se zobrazit také některé výkonové soubory cookies třetích stran (Google, YouTube atd. – v závislosti na tom, jaké služby používáte). Tyto cookies byly ve vašem prohlížeči nastaveny předtím, než jste přišli na naše webové stránky. Můžete se z nich odhlásit ve webovém prohlížeči. Pokyny naleznete v sekci Jak ovládat soubory cookies.

Chcete-li zkontrolovat, zda jsou ve vašem webovém prohlížeči povoleny cookies třetích stran a získat další informace (např. o jejich bezpečnosti), použijte tento odkaz: www.whatismybrowser.com/detect/are-third-party-cookies-enabled

Dovolujeme si vás upozornit, že nastavení souborů cookies od jiných výrobců záleží na konkrétním prohlížeči (např. je možné, že v prohlížeči Chrome budou povoleny, přesto mohou být v jiném webovém prohlížeči v počítači vypnuty).

Naši poskytovatelé služeb

Používáme některé služby, jež vás mohou přesměrovat na webové stránky vlastněné a provozované našimi poskytovateli. Jejich webové stránky mohou používat své vlastní soubory cookies. Dovolujeme si vás informovat, že naši poskytovatelé služeb rovněž přijali opatření k dodržení směrnic EU, jako jsou GDPR a směrnice o soukromí a elektronických komunikacích; pro více informací si přečtěte jejich zásady upravující ochranu soukromí a cookies.

Využíváme následující služby důvěryhodných poskytovatelů:

1. Google Analytics

Jedná se o nástroj společnosti Google, který pomáhá majitelům webů a aplikací pochopit, jak návštěvníci s jejich produkty interagují. Nástroj může používat sadu souborů cookies ke shromažďování informací a oznamování statistik využívání webových stránek, aniž by identifikoval jednotlivé návštěvníky společnosti Google. Hlavním souborem cookie používaným službou Google Analytics je cookie ‚_ga‘. Další informace: Analytické soubory cookies a informace o ochraně soukromí. Další informace: Zásady ochrany soukromí společnosti Google

Službu Google Analytics využíváme ve velmi omezeném rozsahu: nesledujeme aktivity návštěvníků na těchto webových stránkách. Používáme pouze anonymizované statistické zprávy o počtu návštěvníků, času stráveném na webových stránkách na návštěvníka a o návštěvnosti z jednotlivých zemí.

2. YouTube

Jedná se o službu pro sdílení videa, kde mohou uživatelé sledovat, sdílet, vkládat, komentovat a nahrávat vlastní videa. Tato služba je poskytována společností Google. Další informace: Zásady ochrany soukromí společnosti Google

Ve videích YouTube vložených na tomto webu používáme režim „žádné cookies“.

3. MailChimp

Jedná se o platformu pro automatizaci e-mailů, kterou používáme k zasílání newsletteru.

Při prohlížení e-mailové kampaně, kterou od nás obdržíte, může služba MailChimp automaticky shromažďovat informace o vašem zařízení a interakci s e-mailem. Ke shromažďování některých těchto informací používá MailChimp cookies a další technologie sledování.

Kromě toho jsou soubory cookies nastaveny na zabezpečených stránkách hostovaných službou MailChimp, kde si můžete objednat náš newsletter, změnit profil nebo se odhlásit z našeho mailing listu.

Další informace: Prohlášení služby MailChimp o souborech cookies

Jak ovládat soubory cookies

Pokud chcete, můžete souhlas s cookies zrušit, zakázat je nebo smazat – podrobnosti naleznete na stránce aboutcookies.org. Všechny soubory cookies, které jsou již ve vašem počítači, můžete smazat a většinu prohlížečů můžete nastavit tak, aby umísťování cookies nedovolovaly. Pokud tak učiníte, budete možná muset ručně upravit některé předvolby pokaždé, když navštívíte web, a některé služby a funkce nemusí fungovat.

Pokud se však rozhodnete soubory cookies zrušit, zakázat nebo odstranit, můžete to provést podle níže uvedených doporučení.

Změna nastavení vašeho prohlížeče

Většina prohlížečů přijímá soubory cookies automaticky, ale můžete změnit nastavení prohlížeče tak, abyste mohli cookies smazat nebo zabránit automatickému přijetí těchto souborů cookies.

Máte možnost zjistit, jaké soubory cookies máte a individuálně je smazat, můžete blokovat soubory cookies třetích stran nebo soubory cookies z konkrétních webů, přijímat všechny soubory cookies, či být upozorňováni na vydání souboru cookie nebo odmítat všechny soubory cookies. Změnu nastavení souborů cookies ve vašem prohlížeči provedete v nabídce „Nastavení“. Další informace o konkrétním prohlížeči naleznete na následujících odkazech:
Internet Explorer | Firefox | Chrome | Safari | Edge | Opera

Správa výkonových souborů cookies

Sledovací cookies Google Analytics nejsou na tomto webu nastaveny; pokud však chcete, můžete se z těchto souborů cookies odhlásit kliknutím na tento odkaz.

Dovolujeme si vás upozornit, že tato akce vás přesměrujeme na příslušnou webovou stránku třetí strany a vygeneruje soubor cookie „ne, díky“, který zabrání tomu, aby tyto třetí strany dále umísťovaly soubory cookies.

Správa souborů cookies pro cílenou reklamu / reklamních cookies

V současné době se na našich webových stránkách nezobrazuje žádná reklama z reklamních sítí třetích stran.

Dovolujeme si vás informovat, že pokud se chcete odhlásit z přijímání cílené reklamy, neznamená to, že při používání webových stránek se bude zobrazovat méně reklam. Ve výsledku to znamená jen tolik, že reklama, kterou vidíte, nebude uzpůsobená přímo pro vás.

Pokud však chcete vypnout reklamní cookies třetích stran, můžete navštívit YourOnlineChoices.com. Získáte seznam všech souborů cookies, které jsou v zařízení aktuálně nastaveny, a pokyny, jak je zakázat. Upozorňujeme, že tento seznam bude obsahovat reklamní sítě, které se na tomto webu nepoužívají.

Správa všech souborů cookies v doménách našich poskytovatelů služeb

Soubory cookies používané na webových stránkách provozovaných našimi poskytovateli služeb můžete zakázat kliknutím na následující odkazy: Google Analytics, YouTube, MailChimp nebo YourOnlineChoices.com.